SK Höjden

Referat: Slussen - SK Höjden

En jämn och tät träningsmatch slutade tyvärr i en snöplig förlust

Under fredagens eftermiddag packade vi bilarna fulla och styrde återigen dessa mot Trollhättan. För andra gången i ordningen på endast två veckors tid mötte vi Slättbergshallens märkliga utsmyckning, föreställer den någon typ av fornnordisk bandyspelare? Hur som helst match blev och jämt så dessutom.

Matchen inleds med att båda lagen försöker bygga upp spelet och störa varandra högt i uppbyggnadsfasen. Till en början gör Slussen, Gripen B, detta bäst och lyckas inom loppet av en minut göra både 1 och 2-0. Målen tillkommer båda efter att vi slarvat och gett bort bollen på egen planhalva. Positivt dock att vi inte låter oss påverkas av detta utan fortsätter försöka bygga spelet. Detta resulterar först efter ett fint anfall i att Adam Samuelsson blir nedriven i straffområdet. Straffen slår han själv in till 2-1. Snart därefter så snappar Edward Falk upp bollen och på något sätt lyckas han föra bollen via en slussenspelare till hörnslag. Då kliver Adam återigen fram på och smäller in 2-2. Innan domarna flöjtar av den första halvleken så gör Slussen tyvärr 3-2. Halvtidsresultat följaktligen 3-2.

Till den andra halvleken förbättrar vi defensiven än mer. Nu har Slussen mycket svårt att komma igenom styrningen och tvingas gång på gång vända om eller spela långt, något de troligtvis disskuterat i halvtid eftersom det överbemannades ordentligt på en viss kant. De skapar någon halvchans men inte mycket mer inledningsvis. Istället ligger vi på och stör dem ofta i deras spel. Det ger också resultat. Först gör Robert Mattsson ett mycket märkligt mål. Han snappar upp bollen en bit in på motståndarnas planhalva. Tar med sig den in mot straffområdet där han skjuter på en Slussenspelare. Bollen försvinner upp i luften och märkligt nog, som från ovan, dyker den upp i nätmaskorna bakom en mycket förbryllad Slussenmålis. Därefter snappar Erik Nilsen upp en boll i straffområdet och rakar in en 3-4 ledning till våra, för dagen vita, hjältar.

Tråkigt nog tappar vi en del av vårt egna spel efter målet och lyfter lite väl mycket. Detta gör att Slussen får ett stort bollinnehav och skapar ett antal lägen. Dock dröjer det ända fram till den 86 innan man kvitterar. Och på tilläggstid så går vi tyvärr bort oss och sedan tappar markering på bortre stolpen. Det vill sig inte bättre än att Slussen placerar in bollen bakom en chanslös Laryd.

Sammanfattningsvis så var det här den klart bästa insatsen för säsongen. Vi tar med oss ett helg gäng med positiva saker från denna match och hoppas att vi i serien får revansch mot Slussens grabbar.